Повернутися до звичайного режиму

День пам'яті жертв Голокосту

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту Ця пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада2005року Відзначається щорічно. Саме цього дня 1945 року було визволено в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Баркенау в Освенцімі. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей.

«Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїві незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість», - йдеться в резолюції ГА ООН. Ініціаторами ухвалення документа виступили Ізраїль, Канада, Австралія, а Україна серед 90 держав виступила співавтором.

Щороку учні Семенівського навчально-виховного комплексу №1 до цієї дати проводять заходи вшановуючи пам'ять невинно убієнних жертв, щоб молоде покоління знало про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду і охороняють меморіал, де відбувалися масові вбивства громадян семенівщини.

/Files/images/genotsid/SDC12715.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 516

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.