Родинне коло «А ми козацького роду!»

Робота над утіленням Міжнародного патріотичного проекту «Нації бути! Родові жити! Державі цвісти!» у нашому НВК розпочалася у березні 2018 року. У межах цього проекту 13 жовтня 2018 року відбулося ІІ родинне коло «А ми козацького роду!», присвячене Дню захисника України.

Розпочалося дійство з пошанування тих, хто ціною власного життя, дбав про мир і спокій на землі. Гучними оплесками всі вітали наших земляків-Героїв АТО. Хвилиною мовчання віддали данину світлої памяті випускникам НВК Володимиру Шульзі та Романові Кандулу – Героям-патріотам, вірним синам неньки-України.

«Захищати Україну – це наша робота», - останні слова, Володі, які він сказав нам перед від’їздом на Схід.На знак подяки відважному Захиснику-Герою Володимиру Шульзі було закладено сад пам’яті. Висаджені фруктові дерева та кущі своїми щедрими дарами завжди нагадуватимуть нам в образі білявого усміхненого хлопчини про всіх тих, хто віддав найдорожче за волю, за рідну землю, за кожного з нас.

Друга частина свята – екскурс у славні козацькі часи. Бойовий клич, дух перемоги, гумор і гостинність – панівна атмосфера дійства. Учні 5-11 класів перевірили свої знання в історичній вікторині, продемонстрували міць на станції «Линва», швидкість – на станціях «Вершники», «Втеча з полону», уважність і вправність – «Забави кашоварів», прицільність і точність – «Снайпер», «Плі», командну єдність – «Художник».

Переможених не було, переможці всі! І як справжні козаки, уткнули гопака! Батьки – активні учасники свята допомагали дітям курінь облаштувати, страви козацькі приготували, кулішем частували.

Головний лейтмотив дійства – єднання шкільної родини: дітей, батьків, учителів. Це відмітили і гості свята – селищний голова Людмила Милашевич, депутат обласної ради Володимир Куцовол та заслужений працівник культури України Валентина Шемчук.

Організатори свята щиро вдячні, Максиму Семигреєнку, батькам, учителям за саджанці фруктових дерев та кущів.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 697

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.