1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Минуле ХХ століття залишило у спадок дітям ХХІ-го не лише технічний та інформаційний прогрес, а й жахливу велику проблему, яка загрожує існуванню всього людства. Це - СНІД. Інфекція, яка повністю не виліковується і ліки проти якої досі не винайдено. І померти в молодому віці, чи врятуватися і щасливо прожити відпущене Богом життя - вибір кожного з нас.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні, під гаслом "Здоровий спосіб життя- запорука успішного майбутнього" в нашому НВК психологом О.М. Дунай та соціальним педагогом Ж.А. Коверею був проведений виховний захід "Червона стрічка- символ антиСНІДівського руху".

Чому червона стрічка? Бо вона кольору людської крові і "кричить" про важливість проблеми; бо вона є символом протесту проти дискримінації ВІЛ-позитивних людей, які теж мають право на повноцінне життя в соціумі.

На заході діти отримали важливу інформацію про саму хворобу, шляхи зараження, чого варто остерігатися і що не загрожує здоровій людині при спілкуванні з ВІЛ-інфікованими. Діти писали на різнокольорових слідах ніг правила здорового способу життя і прикріпляли їх на дошку, створюючи символічний шлях у майбутнє,- до здорового буття, до власного успіху. Завершенням заходу став танок "Обійми мене

Відео

Кiлькiсть переглядiв: 722

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.