Відкриття меморіальної дошки воїну-афганцю

Відкриття меморіальної дошки воїну-афганцю

Сергію Вікторовичу Семенченку

Минуло двадцять сім літ із тих пір, як вивели війська з Афганістану, але рани цієї війни кровоточать і досі. На сьогодні в нашому районі 47 воїнів-афганців, 16 із яких проживають у Семенівці. 18 березня у Семенівському навчально-виховному комплексі №1 імені М. М. Хорунжого відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь випускника школи, воїна-інтернаціоналіста, учасника бойових дій на території Афганістану, старшого лейтенанта Сергія Вікторовича Семенченка.

Сергій Семенченко народився 10 листопада 1959 року у Семенівці. Навчався у Семенівській середній школі, Горлівському автодорожному інституті, Лубенському професійно - технічному училищі. Та де б він не був, мрія про високе небо завжди була з ним, а тому Сергій стає курсантом Васильківського військового училища. Був призваний у ДРА у серпні 1984 року.20 березня 1985 року при виконанні інтернаціонального обов’язку загинув.

Нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно). До молодого покоління звернувся Леонід Шкарупа, голова Семенівської районної спілки ветеранів війни в Афганістані, котрий разом зі своїми побратимами здійснив урочисту ходу. Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним та однокласникам Героя. Тепер вона нагадуватиме юним семенівцям про героя-випускника їхньої школи. Учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. Благочинний Семенівського району, настоятель Всіхсвятської церкви отець Олексій освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душі загиблого. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 456

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.