Ушанування скорботної дати – 75 роковин трагедії Бабиного Яру

/Files/photogallery/828/SDC11266.JPG

Українська історія містить безліч скорботних дат. Щороку, у вересні ми згадуємо страшні події 1941 – початок нацистської окупації України.

Днями уся світова спільнота згадує трагедію Бабиного Яру. Тисячі мирних громадян різних національностей, переважна більшість з яких – євреї, знайшли свою смерть у цьому місці, в самому серці України. І кожен, хто прагне зробити усе можливе, щоб такі страшні речі не стали буденністю, не може бути байдужим у ці скорботні дні.

До 75 роковин трагедії подій Бабиного Яру, в пам’ять усіх невинно убієнних людей 27 вересня 2016 року у Семенівському НВК №1 імені М.М. Хорунжого, учитель історії та правознавства, Заслужений учитель України – Іван Іванович Лопата провів урок-реквієм, який пройшов біля пам’ятного знаку невинно закатованих нацистами громадян Семенівщини, який у народі називають єврейською могилою. Іван Іванович наголосив: « Ми не повинні забувати трагічні уроки історії, щоб збороти лихо, яке прийшло на нашу землю сьогодні».

Учасники заходу – учні, адміністрація навчального закладу та інші небайдужі громадяни вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та квітами. Іван Іванович схвильовано розповів про події 1941 року в Україні та Семенівщині зокрема, нагадав імена загиблих, родини Грановських та Білоцерковських, які вдалося віднайти в результаті роботи, яка проводилася очолюваним ним пошуковим загоном .

На завершення заходу, голова ради школи _ Леся Дорошенко прочитала власний вірш , слова якого були написані у 2012 році на честь відкриття пам’ятного знаку, який став справді всенародною справою.

Нажаль, слова ці залишаються надто актуальними і у нашому сьогоденні.

Через роки прийшли нащадки знов до ями,

Нащадки всіх, хто смертну муку пережив

Єврей ти, українець, а чи росіянин,

А кров у всіх одна – вона кричить із жил,

Вона й сьогодні знов тобі волає, гука і плаче.

То ж не забувай:

І небо, і земля, й билинка кожна знає

Слова святі: «Мій брату, не вбивай!»

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 395

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.